Shrnutí posledních čtyř zápasů

Ahoj přátelé a fanoušci, dlužím Vám reporty z našich posledních zápasů v A-třídě LKFS. Shrnu to vše níže, bude to delší. Těm kterým to chybělo se omlouvám a od dalšího zápasu zase jednotlivě

SK Studenec vs Jiskra Mimoň 1:5

Soupeř do podzimní části vstoupil velmi dobře. Skóre otevřel hned v 8.min a my stačili pouze srovnat na 1:1 gólem Toma Jandury. Mimoň jestě zvýšila náskok do šaten na 1:2.Pak se náš výkon utápěl v nepřesnostech, zbytečných ztrátách míče a neschopnosti. Byli jsme opaření důraznou hrou Jiskry ( 6 ŽK). Nemohli jsme počítat s Pavlem Šírem, který se den předtím zranil s béčkem, s Pepou Efenberkem (trest za ČK), a tak v základní sestavě nastoupil i mladý Sam Mečíř. Dalším dorostencem s prvním startem za A-tým byl Míra Greguš. Mít v této soutěži na lavičce pouze 2 hráče je dost limitující.

TJ Sokol Ruprechtice vs SK Studenec 2:2

Na kopci v Rupechticích jsem byl poprvé. Kvalita herní plochy ( trénují tam všechny kategorie) nebyla dobrá. Celkově výheň na střídačce a pro fanoušky velmi slabé občerstvení. Pojďme ale k zápasu. Nezvládáme moc dobře bránit standardní situace. A tak šly Ruprechtice po vyrovnaném prvním poločase v 43.min z rohového kopu do vedení. Kluci moc chtěli ve druhém poločase zápas otočit, ale po propadnutí na levé straně trestal soupeř v 54.min gólem po vydařeném brejku. Na hřiště pak přišel Tom Jandura ( s vleklými zdravotními problémy) a naše hra rozhodně ožila! Náš tlak vyústil v pokutový kop, který Efenberk proměnil. Hrálo se v podstatě jen na polovině soupeře, škoda obrovské šance Jezdinského, kterou naprosto trestuhodně neuklidil do zcela prázdné brány. To se ale stane i jiným borcům. Jirka Povr v 90.min krásnou křižnou střelou do vinglu na zadní vyrovnal na 2:2. I poslední 4 minuty jsme tlačili a Dan Jandura byl ve výborné pozici na hranici vápna. Jeden hráč ho dobře zavíral, ale zdvojení druhým hóóódně moc zavánělo faulem, který hl.rozhodčí neposoudil jako nedovolený. Dan reagoval víc než emotivně a po ŽK tasil sudí hned ČK. Jsme tedy na další 3 zápasy zase o hráče základu slabší. Druhý poločas byl hodně „rozkouskovaný“, každá standardní situace se rozhodčím chystala na můj vkus moc dlouho. Nakonec ale s bodem spokojenost. Už musíme vyhrát doma….

SK Studenec vs FK Mšeno. 0:0

Na domácí zápas jsme se moc těšili. Dohání nás úzký kádr a tak po dlouhé době nebyl v základní sestavě žádný Jandura. Nálada a vůle zvítězit byla jasně nastavená a myslím si, že to na hřišti bylo vidět.Od Vaška v brance až po hroťáky všichni makali. Bohužel to nepřineslo branku v síti soupeře. Pepa Efenberk musel ve druhém poločase střídat, Marťas Kuřík ho ale kvalitně zastoupil. Své první minuty v Áčku si zapsal Olda Tomáš. Mohl to mít dost drahý, ocitl se ve velké šanci zápas zlomit na naší stranu, ale skvělý brankář Havrda Oldu vychytal. Děkuji i dalším hráčům na lavičce (Cejnar a Greguš), kteří do zápasu nezasáhli. Tento zápas beru jako ztrátu dvou bodů. Skvělí fanoušci, kteří nás celý zápas vydatně podporovali bohužel nemohli slavit domácí výhru. Tak snad příště!!

ARSENAL Č.L. vs SK Studenec 10:2

Na hřiště jasného favorita soutěže jsme přijížděli s obavami, ale chtěli jsme si nechat nastavení hlavy jako proti Mšenu. Byl to jeden z mála zápasů, který se mohl i díky domácí UMT odehrát. Vichr foukal, padaly topoly u hřiště, ale také padaly góly do naší sítě… Do zápasu jsme vstoupili nekompromisním vlastním gólem a následnou penaltu. Takže ve 14.minutě jsme prohrávali již (teprve) o dva góly. Soupeř byl herně úplně jinde, nacvičené automatismy, součinnost a lehkost v řešení zakončení záviděníhodná. V obraně jsme dělali školácké chyby, mnohdy až naprosto nepochopitelné. Obrana nechávala soupeři obrovský prostor, osobní souboje byly odchozené, nekomunikace. Asi je to ostuda, nevím jestli někdy SK prohrálo takhle výrazně… Hráči z úzkého kádru by si s tím měli poradit lépe. Díky všem dorostencům, že vážili cestu a pomohli.

Velkým oslabením byla absence Tomáše Jona a jeho organizace hry defenzivy. Škoda, že nejsou k dispozici Jandysovi, Pajmen…

SHRNUTÍ

Nastavili jsme si v klubu pravidla, že budeme pracovat ve většině domácích hráčů a odchovanců. Zažívali jsme postupy, někdy i kvalitní zápasy v Krajském přeboru a loňské 3.místo. Jenže je pro celý realizák a tým samotný těžké ujednotit základní sestavu pro každý zápas. Trápí nás zdravotní problémy, pak někdy karty, jindy třeba pracovní a rodinné povinnosti. Trojice Hrubý – Jandura – Jandura, která byla v jarní části podstavou a spolu s ostatními hráči těžila v rychlosti do ofenzívy, letos vlastně ještě nehrála pohromadě. Určitě je na někom znát, že trénuje velmi málo. Věřím, že se vše srovná, zranění ( I dlouhodobě ) se snad brzy zapojí. Chceme ale pořád bojovat o lepší umístění v tabulce a postupně tým připravovat pro naše skvělé dorostence. Přál bych si je více zapojovat do mužských kategorií.

Jestli jste dočetli až sem, tak díky. Podporujte nás, fanděte a věřte!! Snad již v neděli proti rozjetému a posílenému Rozstání..

Autor: Martin Hrubý