Valná hromada SK Studenec zhodnotila uplynulý rok 2017

V pátek 19.ledna 2018 proběhla řádná valná hromada SK Studenec ve školící místnosti Pensionu Trautenberk. Nejprve se sešli členové SK do 15 let a poté zbývající část členské základny. Společným bodem jednání obou „sekcí“ bylo zhodnocení sportovní činnosti klubu v jednotlivých oddílech včetně nezbytných statistických údajů. Sportovní klub Studenec je členem České unie sportu a k 31.12.2017 má v informačním systému ČUS zapsáno 495 členů (členský poplatek 15 Kč). Fotbalový oddíl má k 31.12.2017 279 členů FAČR, z toho 230 registrovaných hráčů. Oddíl orientačních sportů má zapsaných v ČSOS k 31.12.2017 133 členů, z toho 114 registrovaných závodníků ‚jak v klasickém tak i lyžařském OB).  Oddíl lehké atletiky má 47 členů v ČAS, z toho 16 registrovaných závodníků, oddíl alpského lyžování ve ČSL 6 členů.

K největším sportovním úspěchům patří 4.místo fotbalové přípravky dívek v celostátní fotbalové lize, úspěšné působení mladších a starších žáků v krajských fotbalových soutěžích, bronzová medaile Terezy Chrástové z Mistrovství Evropy dorostu v OB, medaile Terezy Chrástové a Vítka Štefana z Mistrovství ČR v lyžařském orientačním běhu, 3.místo Jana Kreisingera z Mistrovství ČR v silničním běhu Běchovice – Praha, zlata universiádní medaile Adama Ziky z týmové soutěž v Kazachstánu a jeho 3.místo z Mistrovství ČR ve slalomu.

Vlastní jednání valné hromady nejprve uctilo památku Jirky Dostálka, popřálo loňským sedmdesátníkům Vladimíru Hamáčkovi, Milanu Maškovi a Václavu Šedivému, schválilo zprávu o činnosti, o hospodaření a odkoupení pozemkové parcely s uzávěrem přívodu vody k zavlažování hřiště. Poté Ing. Martin Junek představil studii nových kabin a harmonogram této akce.

Součástí je i předání sportovních cen Zlatá kopačka a Zlatá buzola jednotlivých sportovcům. Bohužel řada oceněných si nemohla převzít cenu osobně, neboť se zúčastňovala celostátních sportovních akcí.

Zlatá kopačka:  Jakub Lejdar, Tim Hofman, Jakub Huřťák, Nikola Jeriová, Petra Pokorná, Markéta Štefanová, Karolína Huřťáková, Linda Zahradníková, Tomáš  Exner, Jakub Stránský, Tomáš Štěpánek, Jiří Povr

Zlatá buzola: Bára Chrástová, Matouš Junek, Šimon Buďárek, Dominik Horáček, Markéta Štefanová, Vít Štefan, Tereza Chrástová, Aleš Kalenský, Radka Uvizlová, Eva Linková, Petr Junek ml.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.